Introduktionskurser og brobygning

Tag på brobygning på Gymnasiet HHX i 9. eller 10. klasse. Også allerede i 8. klasse har du mulighed for at tage på et introduktionskursus til HHX-uddannelsen. 

Formålet med brobygning er at give dig et indblik i ungdomsuddannelserne, så du er bedre rustet til at vælge lige netop den ungdomsuddannelse, der er den rette for dig.
Du modtager information om HHX uddannelsen, og du får undervisning i handelsgymnasiets fag. 

Introduktionskursus i 8. klasse

Allerede i 8. klasse skal du til at tænke over, hvilken ungdomsuddannelse du skal vælge, når du er færdig med folkeskolen. Derfor er der oprettet et introduktionskursus, hvor du som 8. klasses-elev kan besøge HHX og opleve, hvordan det er at være elev på Handelsgymnasiet.

Brobygningsforløb i 9. og 10. klasse

Går du i 9. eller 10. klasse og er du usikker på, hvilken ungdomsuddannelse du skal vælge, kan du tage på en uges brobygning på Gymnasiet HHX. Her bliver du bl.a.

  • Introduceret til HHX og studieretningerne
  • Vist rundt på skolen
  • Undervist i en række profilfag og valgfag
  • - og oplever en normal skoledag i en HHX-klasse

I 9. klasse er brobygning valgfrit, mens det i 10. klasse er obligatorisk. 

Hvad siger eleverne der har været på brobygning?

 Willard de Groot:
“Brobygning gav mig et sæt i den rigtige retning til at vælge det studie, som passer bedst til mig. Jeg kan godt lide sprog og tal, og det er det, de fleste fag her drejer sig om. Det er lige noget for mig. Brobygningen gav mig et indblik i de fag, og jeg er utrolig glad for mit valg.”

Lauge Bruun Olesen:
“Brobygning på HHX er en uge, hvor du lærer skolen at kende, og du får et indtryk af de nye fag på HHX. Du får lov til at være med i timerne ude i klasserne ved de elever, som går der. Efter brobygningsforløbet er du ikke i tvivl om, hvorvidt det er en skole for dig eller ikke.”

Anna Bjørn Christiansen:
"Da jeg var på brobygning her i 10. klasse, var jeg faktisk rimelig sikker på, at jeg ville på STX. Jeg havde aldrig overvejet HHX, men min studievejleder rådede mig til få en forsmag for begge gymnasier, inden jeg bestemte mig for, hvor jeg ville gå. Det er det bedste råd, en nogensinde har givet mig. På mine tre dage her fik jeg et fantastisk indtryk af skolen, og lærerne var energiske og glade, lokalerne var pæne og lyse og elevmiljøet var godt. Jeg fik smag for de anderledes fag, og da jeg tog hjem fra brobygning, var jeg blevet så bidt af Gymnasiet HHX Ringkøbing, og jeg var ikke i tvivl om, hvor jeg skulle gå de næste tre år."