Spansk

Spansk tales til dagligt af knap 500 millioner mennesker i verden, hvilket gør det til det næstmest udbredte modersmål efter kinesisk. Globaliseringen medfører, at mennesker og kulturer mødes på kryds og tværs. I USA er den spanske befolkning f.eks. vokset så eksplosivt, at virksomheder og offentlige institutioner nu kommunikerer på både engelsk og spansk. Der er derfor i fremtiden behov for mennesker, der kender til og behersker spansk sprog og kultur på højt niveau. 

Det spanske sprog giver samtidig adgang til en mangfoldig verden af forskellige kultur- og livsformer: Fra den skærende kontrast mellem de pulserende metropoler - Madrid, Barcelona og Valencia - på den ene side og traditionelle landsbysamfund i provinserne på den anden, til de komplekse blandingskulturer man støder på i Latinamerika som resultatet af den europæiske kolonisering af kontinentet.

Målet med undervisningen er at give dig evnen til at kommunikere. I første omgang vil der derfor være fokus på, hvordan man bruger sproget i praksis - du lærer med andre ord at kunne begå dig på spansk i hverdagen. Derudover vil du i arbejdet med forskellige tekster og medier lære om forskellige spanske samfunds- og erhvervsforhold i et naturligt samspil med handelsgymnasiets øvrige fag. 

 

Faget Spansk har forskellig vægtning på de tre studieretninger.

  • Studieretning ØKONOMI: Spansk B kan vælges som andet fremmedsprog, med mulighed for at vælge Spansk A som valgfag på HH3.
  • Studieretning MARKETING: Spansk B kan vælges som andet fremmedsprog, med mulighed for at vælge Spansk A som valgfag på HH3. ELLER eleverne kan vælge Spansk A som tredje fremmedsprog med start på HH2.
  • Studieretning INTERNATIONAL: Eleverne har mulighed for at vælge Spansk A som studieretningsfag eller som valgfag med start på HH2.

 

Link til Undervisningsministeriets fagbeskrivelse for Spansk

Hvis du vil vide mere om faget, kan du læse mere i Undervisningsministeriets læreplan for Spansk:

Spansk Niveau A